Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

7 ημέρες από την παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας!

Μετά την ισχυρή βροχόπτωση πριν αρχίσει η παρέλαση, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι τέσσερα αεροσκάφη είχαν σκορπίσει νωρίτερα χημικά αέρια για να διαλυθούν τα σύννεφα στον ουρανό ώστε να αποτραπούν τυχόν νεροποντές κατά στη διάρκεια της παρέλασης.
Χιλιάδες στρατιώτες, άρματα και φορτηγά που μεταφέρουν στρατηγικούς πυραύλους παρήλασαν χθες στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να τιμήσουν τη νίκη του 1945 επί των ναζί, υπό το βλέμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέλαβε τη Δευτέρα τα καθήκοντά του. Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζεται στις 9 Μαΐου στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η συνθηκολόγηση είχε υπογραφεί αργά το βράδυ της 8ης Μαΐου στο Βερολίνο, δηλαδή στις 9 Μαΐου ώρα Μόσχας.
Το ρολόι του Κρεμλίνου έδειχνε 10 το πρωί ακριβώς, όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ορίστηκε χθες πρωθυπουργός μετά την εκχώρηση της προεδρίας της χώρας στον μέντορά του, ανέβαιναν στο επίσημο βάθρον ανάμεσα σε πολλούς πρώην πολεμιστές και καλεσμένους, ανάμεσά τους ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Η στρατιωτική παρέλαση άρχισε με την επιθεώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από τον υπουργό Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο οποίος χαιρέτισε χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση. Σχεδόν 14.000 στρατιώτες παρήλασαν, ενώ ακολούθησαν τα τεθωρακισμένα και το βαρύ πυροβολικό σε μια νέα επίδειξη ισχύος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου